Informasjon om besøkssenteret

3. juni 2021 åpnet et nytt besøkssenter og ny utstilling om Hauge. Det ligger i det grå bygget vegg i vegg med Hauges fødehjem, Hauges Minde. I 2022 vil besøkssenteret vil være åpent hver helg fra 23. april og ut august. I tillegg vil det være mulig for grupper å bestille guidede omvisninger på ønskede tider.

Besøkssenteret har åpnet for sesongen 2022

Hans Nielsen Hauges besøkssenter – i Hans Nielsen Hauges vei 39, 1661 Rolvsøy – er åpent hver lørdag og søndag fra mai til og med august – fra kl. 12.00-16.00. Dessuten hver dag i juli fra kl. 12.00-15.00.Kronprinsparet på omvisning under åpningen av det nye senteret 3. juni 2021Hans Nielsen Hauge Besøkssenter gjenåpnet i fjor med restaurert museum og ny utstilling og besøkssenter. I museumsdelen fra 1700-tallet kan du oppleve hvordan Hauge og familien den gang bodde i hans barndomshjem. …
Les mer

Utstillingen

Det nye besøkssenteret presenterer flere sider av Hans Nielsen Hauges liv og virke. Utstillingen tar for seg hans oppvekst og bakgrunn og familiens historie på Rolvsøy. Videre omfatter den oversikt over hans brede virksomhet innenfor åndsliv, samfunnsengasjement og gründervirksomhet. Utstillingen presenterer også 1700-tallets Norge og det samfunnet Hauge vokste opp i., med en omfattende tidslinje montert utendørs, og inne kan de ulike reisene til Hauge utforskes i detalj.Se oversikt over besøkssenteret her:Last nedHauges fødehjem med 1700-talls-interiør kan besøkes som …
Les mer

Adkomst

Besøkssenteret har tilrettelagt adkomst for bevegelseshemmede samt tilgang til HC-toalett.
Les mer

Salg

I tilknytning til utstillingen vil det være enkel servering av kaffe, mineralvann og mulighet for å få kjøpt litteratur knyttet til Hauge og gaveartikler.
Les mer

Foredrag

I selve hoved-utstillingen vil det også være rom for folkemøter, foredrag og mindre konserter.
Les mer

Skrivestue

I tillegg til utstillinger i første og andre etasje i besøkssenteret inneholder andre etasje også et rom som kan brukes som skrivestue for studenter og stipendiater. Der vil det også være en del Hauge-litteratur. Dette rommet kan også benyttes til mindre møter.
Les mer

X