Informasjon om besøkssenteret

Torsdag 3. juni 2021 åpnet et nytt besøkssenter og ny utstilling om Hauge. Det ligger i det grå bygget vegg i vegg med Hauges fødehjem, Hauges Minde. Besøkssenteret vil deretter være åpent hver helg i juni, juli og august. I tillegg vil det være mulig for grupper å bestille guidede omvisninger på ønskede tider.

Åpningstider og priser

Sommeren 2021 er besøkssenteret åpent hver helg i juni, juli og august: Lørdager 12.00 – 17.00 og søndager 13.00 – 17.00. I juli også åpent hverdager 12.00 – 15.00 Billettpriser: Voksne kr 80,- Barn kr 35,- Familier med barn kr 200,- Vi har godt smittevern og anbefaler inntil videre bruk av munnbind innendørs. Ved mange besøkende samtidig kan det bli noe ventetid for å komme inn i museet. Etter avtale holder museet åpnet for grupper, og kan tilby omvisning og servering . Ta kontakt på post@haugesminde.no
Les mer

Utstillingen

Det nye besøkssenteret presenterer flere sider av Hans Nielsen Hauges liv og virke. Utstillingen tar for seg hans oppvekst og bakgrunn og familiens historie på Rolvsøy. Videre omfatter den oversikt over hans brede virksomhet innenfor åndsliv, samfunnsengasjement og gründervirksomhet. Utstillingen presenterer også 1700-tallets Norge og det samfunnet Hauge vokste opp i., med en omfattende tidslinje montert utendørs, og inne kan de ulike reisene til Hauge utforskes i detalj. Se oversikt over besøkssenteret her:Last ned Hauges fødehjem med 1700-talls-interiør kan besøkes som …
Les mer

Adkomst

Besøkssenteret har tilrettelagt adkomst for bevegelseshemmede samt tilgang til HC-toalett.
Les mer

Salg

I tilknytning til utstillingen vil det være enkel servering av kaffe, mineralvann og mulighet for å få kjøpt litteratur knyttet til Hauge og gaveartikler.
Les mer

Foredrag

I selve hoved-utstillingen vil det også være rom for folkemøter, foredrag og mindre konserter.
Les mer

Skrivestue

I tillegg til utstillinger i første og andre etasje i besøkssenteret inneholder andre etasje også et rom som kan brukes som skrivestue for studenter og stipendiater. Der vil det også være en del Hauge-litteratur. Dette rommet kan også benyttes til mindre møter.
Les mer

X