july, 2021

21jul14.0016.30«Hauge og økonomiens dårlighet»Korsvei-festivalen i Fredrikstad på Hauge-senteret

Event Details

Korsvei 2021 blir en ny form for festival: for å unngå mange mennesker på ett sted, blir festival spredt på flere grender, blant annet i Fredrikstad.

En del av det lokale programmet foregår på Hauge-senteret:

1400-1500: Oppstart: tid til å vandre rundt om i besøkssenteret og museet. (Inngang kr 80,- for de som ikke er Korsvei-deltakere.)
1500-1530: Foredrag i bedehuset, «Hauge og økonomiens dårlighet»
1530-1630: Spørsmål i bedehuset, anledning til å gjenbesøke museet.

Hauge kan ikke bare løftes inn i moderne økonomi eller politikk. Likevel er hans innflytelse størst i dag hos norske holdninger til skatt og entreprenørskap. Historisk teolog Andrew Thomas diskuterer Norges økonomiske politikk i Hauges tid på bakgrunn av den kristne kamp for rettferdighet.

På Korsvei-programmet ellers finnes pilgrimsvandring i kystparadiset Hvaler, en skreddersydd variant av Alle rundt alteret, med husband, erfaringsdeling og Sakkeus-møte, seminarer (hjerneforskerens blikk på bønn, lokal religionsdialog med muslimer, tur det nyåpnede Hans Nielsen Hauge-museet, og Håpets katedral, messe preget av Leonard Cohens musikk, Kirkekafé: Hyggelig møtested i underetasjen, og mye mer. Det legges opp til enkelt barneprogram. 

Følg med på Fredrikstad-grendas facebookarrangement for oppdateringer.

Det er også mulig å kjøpe dagspass til festivalen. For å melde seg på enkeltdager, kontakt Andrew Thomas på aardvarkandy@hotmail.com. 

more

Time

(Wednesday) 14.00 - 16.30

Location

Hauges Minde

Hans Nielsen Hauges vei 39

Organizer

Korsveiaardvarkandy@hotmail.com

X