april, 2021

22apr(apr 22)18.0025(apr 25)00.00Hjerter i brann- en familieforestilling om Hans Nielsen HaugeBestill billetter Rolvsøy kirke

more

Event Details

Forestillingen vil framføres i Rolvsøy kirke torsdag 22. april og i Tune kirke søndag 25. april

Tekst: Ingvild Øverby Vist                       Musikk: Ivar S. Haugen

Forestillingen ble opprinnelig laget til korene Spiren og Canto, Rolvsøy kirke, i anledning Fredrikstads 450-årsjubileum.

Hvorfor en familieforestilling om Hans Nielsen Hauge?
Etter Kulturnatta i september 2015 med barnekorkonsert på Rådhustrappa kom ideen om å lage noe nytt til barnekorene til 450-årsjubileet i 2017. Vi lette etter et tema, en lokal helt fra kirkehistorien, og det måtte bli Hans Nielsen Hauge.
Det har vært en utfordrende oppgave å fortelle denne historien for barn. Det er språk i denne historien vi ikke bruker så mye lenger og som kan være vanskelig å forstå for barn. Gründervirksomhet – hva er det? Hvorfor ble han en foregangsmann (hva nå enn det er) både i næringslivet og i forkynnervirksomheten? Hva er et kall?

Vi har prøvd å lage en fortelling i ord og toner som vi håper treffer barna og også de voksne! Hans Nielsen Hauge må sies å ha vært en usedvanlig mann. Vi kan vel få være litt stolte av at han var fra Rolvsøy, og vi er i alle fall stolte av å få presentere denne historien!

Time

22 (Thursday) 18.00 - 25 (Sunday) 00.00

Organizer

Hauge2021hp@kulturv.no

X